Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

АНП: Нидерландският премиер в оставка Марк Рюте вижда в „глупавото“ предложение за мир на Путин като знак за паника

[post-views]
АНП: Нидерландският премиер в оставка Марк Рюте вижда в "глупавото" предложение за мир на Путин като знак за паника

„Глупавото мирно предложение“, което руският президент Владимир Путин направи на Украйна в петък, показва, че той „очевидно е в паника“. Нидерландският премиер в оставка Марк Рюте каза това на срещата на върха за мир в Украйна, която се провежда в Швейцария, предаде Националната информационна агенция на Нидерландия АНП.

В навечерието на конференцията Путин предложи условия, при които Русия би била готова да говори за прекратяване на войната. Украйна трябва да се откаже от членството си в НАТО и да се оттегли от някои области, окупирани от руснаците.

Русия не беше поканена на форума за мир край Люцерн. Според страната домакин Швейцария това се дължи на факта, че Кремъл многократно е заявявал, че няма интерес и ще игнорира всяка покана. Китай също не присъства на конференцията.

Рюте смята, че Путин прави грешка, като не желае да дойде да разговаря, и опровергава слуховете, че руският лидер ще посети Северна Корея. Той посочва, че половината ООН е представена в Швейцария и че много страни са делегирали свои държавни или правителствени ръководители.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани