Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

2-ра Тунджанска механизирана бригада повишава способностите си

[post-views]
2-ра Тунджанска механизирана бригада повишава способностите си

На 18 юни, на учебен полигон „Ново село” ще започне съвместна подготовка „PLATINUM LION 24”, която е част подготовката между формированията от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски на Република България, дислоцираните на територията на страната ни сили от армията на САЩ и формирования от многонационалната бойна група на НАТО в България, с рамкова държава Италия.

Основната й цел е да се повиши взаимодействието и оперативните способности на участващите формирования от НАТО и страните партньори при провеждане на съвместни действия.

В съвместната подготовка ще вземат участие до 190 военнослужещи и до 40 единици техника от състава на 42-ри и 38-ми механизирани батальони, мостостроителен взвод от батальон за защита на силите на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, както и 🇮🇹механизиран взвод от Италианската Република от състава на многонационалната бойна група.

„PLATINUM LION 24” ще завърши с провеждане на ротно тактическо учение с бойна стрелба на 20 и 21 юни на тема „Механизираната рота в отбрана на предна позиция”.

Източник: landforce.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани