Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с посланика на Обединените арабски емирства в България Н. Пр. Абдулрахман Ахмед Алджабер

[post-views]
Министърът на отбраната Атанас Запрянов се срещна с посланика на Обединените арабски емирства в България Н. Пр. Абдулрахман Ахмед Алджабер

Министърът на отбраната Атанас Запрянов проведе днес, 18 юни, среща с новоназначения посланик на Обединените арабски емирства в България Н. Пр. Абдулрахман Ахмед Алджабер.

Министър Запрянов поздрави Н. Пр. Алджабер по повод назначението му като посланик на ОАЕ в България и му пожела успех във високоотговорната му длъжност.

В рамките на срещата двете страни дадоха висока оценка на установените отлични взаимоотношения между Република България и ОАЕ. Подчертано бе, че разменените визити на високо ниво са ясен сигнал за желанието на двете страни за задълбочаване на двустранния диалог и полагат основата за развитие на взаимоизгодно сътрудничество в редица сфери, в това число и в областта на отбраната.

В хода на разговорите бе изтъкнат съществуващият потенциал за развитие на сътрудничеството в областта на отбраната и бяха обсъдени перспективите за задълбочаване на взаимодействието в области от взаимен интерес като обмяна на опит, военно-техническо сътрудничество с акцент върху високите технологии и военно образование и подготовка.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани