Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Смята се, че хусите са потопили втори кораб в Червено море, заяви Британската организация за търговско мореплаване

[post-views]
Хусите обявиха, че са обстрелвали ключова цел в израелския град Хайфа; до момента няма реакция от страна на Израел

Смята се, че йеменските бунтовници хуси са потопили втори кораб в Червено море, съобщи Британската организация за търговско мореплаване (UKMTO), предаде Ройтерс.

По-рано хусите и други източници идентифицираха въпросния плавателен съд като притежаван от гръцка компания товарен кораб с името „Тютър“. Той бе поразен на 12 юни при атака с ракети и надводен морски дрон и оттогава започна да се пълни с вода.

„Военните власти съобщават за морски отломки и петрол, забелязани на последното докладвано местоположение на („Тютър“)“, се казва в актуализирана информация на  британската компания.

Засега няма коментар от страна на компанията, чиято собственост е товарният кораб.  

Един член на екипажа, за когото се смята, че по време нападението се е намирал в машинното отделение на „Тютър“, остава в неизвестност.

Това е вторият търговски кораб, потопен от хусите от ноември насам, когато йеменските бунтовници започнаха да нападат плавателни съдове, заявявайки, че действията им са проява на солидарност с палестинците в Газа.  Британският кораб „Рубимар“ потъна в Червено море на втори март, около две седмици след като бе поразен от хусите.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани