Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Завърши Сбора по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия, чийто домакин беше 55-ти инженерен полк

[post-views]
Завърши Сбора по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия, чийто домакин беше 55-ти инженерен полк

Днес, 20 юни, завърши сбора по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия🇧🇬, с участие на експерти от Щаба на отбраната, Съвместното командване на силите, командванията на видовете въоръжени сили, Командване за логистична поддръжка, Военна академия „Г.С. Раковски”, Националният военен университет „Васил Левски“ и военни формирования от състава на Сухопътните войски, чийто домакин беше 55-ти инженерен полк в Белене.

В последния ден, пред участниците в сбора, бяха демонстрирани EOD оборудване и действие на екипи за унищожаване на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства, при неутрализиране на подозрителен пакет. На брега на река Дунав участниците наблюдаваха демонстриране на способности по устройване на комбиниран мост.

Военнослужещите от понтонно-мостовата инженерна рота и инженерна мостова рота за обща поддръжка изпълниха успешно задачите по устройване на комбиниран мост.

В изказването си за закриване на сбора ръководителят полковник Свилен Начев, благодари за подготовката на командира на полка полковник Петко Петков и на всички за дейното участие и изрази своята увереност, че дискутираните въпроси ще спомогнат за усъвършенстване на военноинженерното осигуряване при провеждане на отбранителна операция.

Източник: landforce.armf.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани