Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов украински морски дрон – заплаха за Кримския мост

[post-views]
Нов украински морски дрон – заплаха за Кримския мост

„Най-новото оръжие на Украйна, морският дрон Сталкър – трябва да изплаши стратезите в Крим“, това се казва в анализ на офицера от Кралските военноморски сили Том Шарп в рубрика за The Telegraph. Крим, който е „непотопяемият самолетоносач“ на Путин, започва да изглежда неподходящ за плаване, пише анализаторът.

Според анализа затварянето на четирите основни снабдителни артерии на Кримския мост ще остави полуострова без двигатели, оръжия и храна.

Запасите от оръжия, които украинската армия може да използва срещу Кримския мост, се увеличават. Неотдавна бе представен нов морски дрон – Stalker 5.0 -значително по-евтин от Magura V5, който прогони Черноморския флот от Севастопол. Известно е, че дължината му е 5 метра, а широчината му е повече от 1 метър.

Анализът твърди, че Русия осъзнава неизбежността на подобен удар, поради което се опитва да защити конструкцията с баржи. Според експерти този защитен механизъм трябва да бъде пробит само веднъж и тогава Украйна ще може да елиминира ключови снабдителни възли, а това ще увеличи времето и разходите за възстановяване на конструкцията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани