Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел съобщи, че е ликвидирал двама палестински екстремисти на Западния бряг

[post-views]
Израелските сили завързаха ранен палестинец на капака на военна кола, за да го транспортират

Израелските сили днес са застреляли двама въоръжени палестинци по време на полицейска операция в Западния бряг, съобщи Ройтерс, позовавайки се на данни на израелската полиция.

Двамата са членували в палестинското екстремистко движение „Ислямски джихад“ и са открили огън срещу израелските сили, опитващи се да ги арестуват в град Калкилия, съобщи полицията.

„У двамата терористи са открити пистолети. Единият от неутрализираните терористи е планирал да извърши нападение в региона“, съобщи полицията.

„Ислямски джихад“ все още не е потвърдил, че убитите са негови членове.

Видеоклипове, циркулиращи в социалните медии, чиято автентичност Ройтерс не можа да провери веднага, показват израелски сили да обкръжават катастрофирала кола и да вадят тялото на мъж от превозното средство.

Палестинската официална информационна агенция УАФА каза, че израелските сили са попречили на местните медици да стигнат до колата и след това са отнесли телата.

Палестинските здравни служители потвърдиха смъртта на двамата мъже.

Около 550 души, включително много бойци и някои цивилни, бяха убити от израелските сили за сигурност на Западния бряг след избухването на войната в Газа на 7 октомври.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани