Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Посолството на САЩ в Букурещ: Решението на Клаус Йоханис да оттегли кандидатурата си е пример за неговия ангажимент да осигури единство в НАТО

[post-views]
Посолството на САЩ в Букурещ: Решението на Клаус Йоханис да оттегли кандидатурата си е пример за неговия ангажимент да осигури единство в НАТО

Решението на румънския президент Клаус Йоханис да оттегли кандидатурата си за поста генерален секретар на НАТО е пример за неговия ангажимент да осигури единство и консенсус в рамките на Северноатлантическия алианс. Това се казва в официална позиция на посолството на Съединените щати в Букурещ, изпратена до Аджерпрес.

„Решението на румънския президент Клаус Йоханис да оттегли кандидатурата си за поста генерален секретар на НАТО е пример за неговия ангажимент да осигури единство и консенсус в рамките на Алианса. Ние сме благодарни за приноса на Румъния към Алианса и за усилията на президента Йоханис да включи в дебата критичните проблеми по източния фланг на Алианса, включително Черноморския регион”, се посочва в документа.

В четвъртък (20 юни) румънският държавен глава Клаус Йоханис информира Върховния съвет за национална отбрана, че е уведомил съюзниците от НАТО за оттеглянето на кандидатурата си за генерален секретар на организацията.

„Президентът Клаус Йоханис поиска от членовете на Съвета да дадат мнението си относно кандидатурата на Марк Рюте за поста генерален секретар на НАТО. Те се обявиха в полза на подкрепата на Румъния за кандидатурата на нидераландския министър-председател“, съобщиха междувременно от президентската администрация.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани