Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Южна Корея и САЩ осъдиха договора между Русия и Северна Корея

[post-views]
SOUTH KOREA DEFENCE DRILL

Външният министър на Южна Корея Чо Те-джун и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън осъдиха новия договор между Русия и Северна Корея като сериозна заплаха за регионалния мир и стабилност, гласи изявление на външното министерство в Сеул, предаде Ройтерс.

В телефонен разговор вчера двамата обсъдиха и начини за реакция на пакта и се договориха да наблюдават отблизо ситуацията, заяви външното министерство.

Блинкън заяви, че САЩ подкрепят реакцията на Южна Корея на споразумението, в което Москва и Пхенян заявиха, че всяка от страните ще предостави незабавна военна помощ на другата, ако тя бъде изправена пред въоръжена агресия.

Чо заяви, че всяко сътрудничество за подпомагане на укрепването военните възможности на Северна Корея е явно нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, се казва в изявлението.

САЩ ще обмислят различни начини за отговор на заплахата за международния мир и стабилност от страна на Русия и Северна Корея, цитира министерството казаното от Блинкън.

Южнокорейският съветник по националната сигурност Чанг Хо-джин заяви вчера, че Сеул ще разгледа възможността за доставка на оръжия за Украйна в отговор на пакта между Москва и Пхенян.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани