Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

10 от 10 пълни отличници в държавния изпит за пилоти

[post-views]
10 от 10 пълни отличници в държавния изпит за пилоти

Курсантите са от първия випуск след възстановяването на ВВВУ „Г. С. Раковски“

Випускниците курсант-старшини от специализация „Летец-пилот“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ постигнаха 100-процентна успеваемост на държавните изпити във вторник, заявиха от висшето военно училище. Всички 10 пилоти постигнаха отлични резултати на изпита, като постигнаха пълни шестици от общо 36 критерия, от които 3 са със становище, а не с оценка. Изпитът бе проведен със самолет Pilatus РС-9М.

10 от 10 пълни отличници в държавния изпит за пилоти
Снимка: Валя Минкова

Пилотите са и първият випуск от специализацията, който ще се дипломира след откриването на ВВВУ „Георги Бенковски“ през 2020 г. В курса всички са мъже и няма нито едно момиче.

Всички от класното са като юмрук, с много лидерски качества, с интереси не само в летателната, но и в научната и изследователската дейност, заяви пресаташето на училището Валя Минкова.

Неформален лидер на класното е Иван Ганчев от с. Каменец, а в класното има майстор на авиационната лирика – Васил Дошков, и на китарата – Живко Хинов.

След броени дни ще се проведе и Ден на курсантското управление, като почти всички длъжности от командването, от началник на училището надолу, са буквално окупирани от курсанти от пилотското класно. Предложенията за това, кои да бъдат курсантите управленци, са дадени от лидерите на курсантско-студентския съвет и на курсантския батальон.

С постигнатият отличен успех на държавния изпит по „Летателна подготовка“ випускниците курсанти старшини от специализация „Летец-пилот“ вдигнаха високо летвата към колегите си от останалите специализации ВВВУ „Георги Бенковски“ в започналата заключителна сесия от държавни изпити.

Най-ново

Единична публикация

Избрани