Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ивет Горанова се включи в отбелязването на Международния олимпийски ден в Благоевград

[post-views]
Ивет Горанова се включи в отбелязването на Международния олимпийски ден в Благоевград

Златната медалистка от Летните олимпийски игри в Токио Ивет Горанова се включи в отбелязването на Международния олимпийски ден в Благоевград, в който участваха над сто студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“, спортисти от клубовете в града, възпитаници на различни школи и ученици.

Ивет Горанова се включи в отбелязването на Международния олимпийски ден в Благоевград
снимка: БТА

Преди символично да бъде запален олимпийският огън и традиционното факелно шествие около езерото в парк „Бачиново“, посветено на днешния ден, Ивет Горанова коментира пред журналисти, че днешният ден е специален, каквито са и петте кръга, символ на Олимпийските игри. За момента, в който се качва на олимпийската стълбичка като шампион по карате, Горанова разказа, че е бил като вече преживян сън, защото в съзнанието си той е изживяван много пъти.

„Казах си „наслаждавай се“, защото това бяха над две минути, които може би няма да се повторят, а е момент, за който мечтаят милиони спортисти“, каза още олимпийската шампионка.

Най-сладкият момент, по думите ѝ, е последната победа, когато спортистът знае, че е станал олимпийски шампион.

„Днес е специален ден, но за съжаление чувствам и лека тъга, защото нашият спорт вече, не е част от олимпийското семейство, но съм благодарна, че имах възможността да стана олимпийски шампион и да сбъдна най-голямата си мечта“, допълни Горанова.

За своя път до тази титла разказа, че се е случил само за 12 години.

„Радвам се, че успях да го направя, защото ние имахме един единствен шанс и аз знаех, че ще бъде това, но това ми беше мотивацията – сега или никога“, разказа още тя.

Към децата и младежите тя отправи послание да спортуват, защото спортът е здраве и носи щастие.

„Не е задължително да търсим професионални успехи, просто да спортуваме, за да бъдем здрави“, каза Горанова.

В Благоевград инициативата за отбелязване на Международния олимпийски ден се организира от Български олимпийски комитет, Олимпийски клуб – Благоевград, Община Благоевград и преподаватели и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Инициативата е ежегодна и винаги с български спортисти с участие и медали на олимпиади.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани