Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Русия каза, че САЩ са програмирали и насочили ракетите за атаката срещу Крим

[post-views]
Москва разучава пленена американска система за насочване на ракети АТАКМС, съобщи руска агенция

Руското министерство на външните работи заяви днес, че ракетите, използвани във вчерашното нападение над Кримския полуостров, са програмирани от американски специалисти и са насочени на базата на разузнавателни данни от американски сателити и от намиращ се в близост американски наблюдателен дрон, предаде Ройтерс. 

Вчера руското министерство на отбраната обяви, че атаката срещу Крим, анексиран от Москва през 2014 г., е била извършена с ракети АТАКМС, доставени на украинската армия от САЩ. 

По-рано днес прессекретарят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, нарече нападението „абсолютно варварско“ и заяви, че Москва ще реагира на участието на Вашингтон в него.

Днес посланичката на САЩ в Москва Лин Трейси бе извикана в руското външно министерство, за да бъде уведомена, че Москва обвинява в еднаква степен Киев и Вашингтон за смъртоносното нападение над град Севастопол на Кримския полуостров. По руски данни при атаката са загинали най-малко четирима души, включително две деца, и са били ранени над сто души.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани