Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Apple и Meta са обсъдили партньорство в областта на ИИ

[post-views]
„Епъл“ предупреди собствениците на „айФон“ за хакерски атаки

Компанията майка на Facebook Meta Platforms е обсъдила интегрирането на своя модел за генеративен изкуствен интелект в наскоро обявената система за изкуствен интелект за iPhone на Apple, съобщи Wall Street Journal.

Този ход идва в момент, когато Apple планира да добави технологии от други компании за ИИ в своите устройства на фона на съобщенията, че обсъжда потенциално сътрудничество с дългогодишния си партньор Alphabet.

Очаква се производителят на iPhone да обсъди и партньорства с други компании за ИИ в различни региони като Китай, където е забранен чатботът ChatGPT, подкрепян от Microsoft.

Стартъпът за ИИ Anthropic води разговори с Apple за внедряване на своя генеративен ИИ в Apple Intelligence.

Дискусиите не са финализирани и може да се провалят. Сделките с Apple биха помогнали на компаниите за ИИ да получат по-широко разпространение на своите продукти.

Размерът на потенциалните финансови приходи не е ясен, но според доклада преговорите са включвали компании за ИИ, които продават премиум абонаменти за своите услуги чрез Apple Intelligence.

Стартъпът за търсене на изкуствен интелект Perplexity също е обсъждал с Apple въвеждането на своята технология за генеративен изкуствен интелект в Apple Intelligence.

Този месец Apple обяви дългоочакваната си стратегия за ИИ, като заяви, че ще интегрира новата технология Apple Intelligence в пакета си от приложения, включително Siri, и ще въведе ChatGPT в устройствата си, като същевременно сигнализира, че планира да се разграничи от конкурентите си Microsoft и Google, като постави неприкосновеността на личния живот „в основата“ на своите функции.

Източник: bgnes

Най-ново

Единична публикация

Избрани