Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Володимир Зеленски смени началника на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна

[post-views]
Володимир Зеленски смени началника на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна

Президентът Володимир Зеленски назначи за началник на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бригаден генерал Андрий Гнатов на мястото на генерал-лейтенант Юрий Содол, предаде Ройтерс.

Зеленски обяви новината във вечерното си видеообръщение. До този развой се стига след поредица от съобщения в медиите за допуснати грешки от Содол в продължаващата вече повече от две години война с Русия.

Междувременно украинските власти съобщиха, че жертвите при двойната руска ракетна атака срещу източния град Покровск са станали пет, а ранените са 41 души, включително четири деца.

„Това е едно от най-големите нападения срещу мирни граждани в последно време“, написа в социалната мрежа „Телеграм“ областният управител Вадим Филашкин. Ранени са момичета на 9, както и на 11 и 13 години, а също и 12-годишно момче.

Нанесени са щети на 6 леки коли и 16 частни дома, а една къща е напълно е разрушена, добави Филашкин.

Руските сили са изстреляли две балистични ракети „Искандер-М“ срещу града, който се намира на около 25 км от фронтовата линия, посочи той. Ударите са нанесени в рамките на половин час един от друг, съобщи главната прокуратура на Украйна.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани