Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нетаняху заяви, че Израел остава ангажиран с предложението за примирие въпреки напредъка в Рафах

[post-views]
Преговорите за примирието в Газа ще продължат следващата седмица, съобщи израелският кабинет

Министър-председателят Бенямин Нетаняху каза, че Израел остава ангажиран с предложеното от него прекратяване на огъня и сделка за заложниците в ивицата Газа, а началникът на израелската армия заяви, че останалите сили на палестинската въоръжена организация „Хамас“ в град Рафах са почти ликвидирани, предаде Ройтерс.

„Ние сме ангажирани с израелското предложение, което президентът (на САЩ Джо) Байдън приветства. Позицията ни не се е променила. Второто нещо, което не противоречи на първото, е, че няма да прекратим войната, докато не унищожим „Хамас“, посочи Нетаняху в реч в израелския Кнесет.

Началникът на Генералния щаб на израелската армия заяви, че бригадата на палестинската въоръжена групировка „Хамас“ в град Рафах е почти ликвидирана, предаде Ройтерс.

„Ясно е, че се приближаваме към момента, в който можем да кажем, че сме ликвидирали бригадата в Рафах, че тя е победена не в смисъл, че вече няма терористи, а в смисъл, че вече не може да функционира като бойна единица“, посочи ген. Херци Халеви.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани