Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарните сили за съставяне на редовно правителство

[post-views]
Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарните сили за съставяне на редовно правителство

Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарните сили за съставяне на редовно правителство.

Днес държавният глава ще се срещне с представители на парламентарната група на „Възраждане“ в 9:00 ч., а в 11:00 часа са насрочени консултации с представители на парламентарната група на „БСП за България“. 

Вчера Румен Радев разговаря с първите три парламентарно представени формации в 50-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС, ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“. С тях той обсъди възможностите за съставяне на правителство, попита ги и дали биха подкрепили кабинет с третия мандат, ако се стигне дотам.

Не виждам друг вариант, освен първия мандат, коментира вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Няма как да се случи във втория, третия мандат, нито е логично, правилно, нито можем да го обясним на нашите избиратели, коментира той. Носим си отговорността и ще предложим правителство, след като разговаряме с другите колеги, и то ще бъде правителство на малцинството, коментира Борисов пред журналисти след консултациите. 

Най-логично е да бъде подкрепен мандатът на победителя на тези избори. Това заяви заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на консултациите при президента Румен Радев. Цонев посочи, че изборите са краен вариант и не са решение.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ остава с непроменени приоритети и в опозиция, заяви вчера председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков при консултациите при държавния глава. 

Първото заседание на 50-ото Народно събрание беше свикано на 19 юни с указ на президента. На 20 юни, след избора на председател, беше обявено и сформирането на седем парламентарни групи – на ГЕРБ-СДС, ДПС, „Продължаваме промяната – Демократична България“, „Възраждане“, „БСП за България“, „Има такъв народ“ и „Величие“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани