Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десетки автомобили са конфискувани в Австрия в рамките на новата политика за борба с превишената скорост

[post-views]
превишената скорост

Въведената наскоро в Австрия политика да се конфискуват автомобилите на нарушителите, превишили значително разрешената пътна скорост, вече дава значителен ефект, съобщава ДПА. Агенцията посочва, позовавайки се на вестник „Щандард“, че откакто мярката беше приета на 1 март, до момента са иззети 70 превозни средства.

Изданието дава пример с 26-годишен мъж, спрян в Тирол със скорост 180 км/ч при разрешени 80. Според новите правила всеки, който е заловен да шофира със скорост от 80 км/ч над ограничението в градски зони или с повече от 90 извън тях, може да очаква временна конфискация на возилото.

В случай на предишни нарушения или участие в нелегални автомобилни състезания, конфискациите са постоянни, при това ще се налагат, ако шофьорът бъде заловен да кара с 60 км/ч в градска и с 70 км/ч в извънградска зона над ограниченията.

Постоянните конфискации може да доведат до обявяването на колите на търг, макар и такива случаи към момента поради административни пречки да са едва два. При единия 21-годишен е бил заловен край Виена да пътува с 247 км/ч.

Новата регулация следва първоначално въведена през 2021 г. политика срещу превишаването на скоростта, при която бяха въведени по-големи глоби и по-дълго отнемане на шофьорските книжки.

Австрийското транспортно министерство описа като положителна първоначалната реакция за новите наказания, последвали подобни мерки в съседни Италия и Швейцария.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани