Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия трябва да е гарант за стабилността на Европа, заяви Шолц

[post-views]
Германия трябва да е гарант за стабилността на Европа, заяви Шолц

Германия трябва да бъде гарант за стабилността на Европа, която преминава през трудни времена, каза днес германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Франс прес.

Канцлерът изрази безпокойството си във връзка с резултата от втория тур на френските парламентарни избори, който ще бъде произведен в неделя.

Не бива да се изолираме от света в този момент и не бива да се занимаваме само със себе си, призова Олаф Шолц.

Шолц каза това, след като трите партии в управляващата коалиция на Германия, след седмици на преговори, успяха да постигнат днес споразумение за федералния бюджет за следващата година.

Трите партии преговаряха с чувство на отговорност, тъй като светът е изправен пред множество кризи, каза германският вицеканцлер и министър на икономиката Роберт Хабек.

По отношение на изборите във Франция и на предизборната кампания за американските президентски избори Хабек каза, че германското правителство се фокусира върху това да „да съхранява стабилността на Германия“, която да бъде надежден партньор в Европа и извън нея.

По-рано тази седмица Шолц, който е проевропейски настроен, разкри, че той и френският президент Еманюел Макрон са в ежедневна комуникация в дните преди изборите, отбелязва АП.

„Обсъждаме ситуацията, която е наистина потискаща“, заяви Шолц на събитие на Германската социалдемократическа партия в Берлин във вторник.

„Надявам се, че французите, които обичам и ценя толкова много, и че страната, която значи толкова много за мен, ще предотвратят идването на правителство, оглавено от дясна популистка партия“, каза германският канцлер.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани