Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хеликоптер за спешна медицинска помощ осъществи първата мисия за планинско спасяване на връх Ботев

[post-views]
Хеликоптер за спешна медицинска помощ осъществи първата мисия за планинско спасяване на връх Ботев

Хеликоптер за спешна медицинска помощ осъществи първата мисия за планинско спасяване на връх Ботев, съобщиха от България Хели Мед Сървиз HEMS Bulgaria. 

Въздушната линейка е изпратена на място след подаден сигнал от Планинската спасителна служба (ПСС) и осъществена от капитаните Огнян Янков и Велин Андреев. Те изпълниха полети за оказване на спешна помощ в района на връх Ботев. Пострадалият е транспортиран до Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги“ в гр. Пловдив.

Това е първа реална HEMS мисия в планински условия, посочват от Хели Мед Сървиз. Оттам благодарят на Планинската спасителна служба за ползотворното сътрудничество, както и на медицинския екип на борда на хеликоптера – д-р Тина Димитрова и медицинска сестра Теодора Ардалска. 

От Планинската спасителна служба съобщиха по-рано за БТА, че през изминалото денонощие планинските спасители са транспортирали пострадал турист на връх Ботев и друг, на който му е прилошало в района на Козя стена на Стара планина. 

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани