Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Формирования от Специалните сили на Българската армия се включиха в отбелязването на 23 години от създаването на община Куклен

[post-views]
Формирования от Специалните сили на Българската армия се включиха в отбелязването на 23 години от създаването на община Куклен

На 7 юли 2024 година в гр.Куклен, военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции (СКСО) взеха участие в тържествена проверка /заря/ по повод отбелязване на 23 години от обявяването на Куклен за община.

Почетният строй на представителните формирования бе приет от командира на СКСО и началник на гарнизон Пловдив генерал-майор Явор Матеев, а командващ зарята бе командирът на 86-та група Специални сили полковник Тодор Грибачев.

На тържеството присъстваха кметът на община Куклен Мария Белчева, командирът на СКСО и началник на гарнизон Пловдив генерал-майор Явор Матеев, изпълнителният директор на Регионална асоциация на общините „Тракия“ проф. Иван Върляков, председателя на Общинския съвет на община Куклен Ива Дичева, представители на местната власт, кметове на общини и кметства, стотици родолюбиви жители и гости на общината.

„През годините община Куклен заслужено се води като една от най-хубавите общини в област Пловдив, развиваща се бързо в области като социално подпомагане, инфраструктура, култура и образование“, каза в словото си г-жа Белчева и не пропусна да благодари на всички жители, допринесли за издигане престижа на община Куклен.

Всички присъстващи почетоха паметта на загиналите герои за свободата и независимостта на България и на община Куклен с падане на колене и едноминутно мълчание под звуците на „Кол славен“, изпълнен от военния духов оркестър на СКСО с диригент лейтенант Венцислав Стефанов.

По традиция, тържествената проверка /заря/ завърши с празнични илюминации.

Източник: pr.skso

Най-ново

Единична публикация

Избрани