Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФО: Черните пазари са наводнени със западни оръжия, изнасяни за Украйна

[post-views]
оръжия

Черните пазари са наводнени с оръжия западно производство, изнасяни за Украйна. Тази ситуация ще доведе до катастрофални последици за Европа. Западните оръжия циркулират неконтролируемо в Украйна. Никой не знае къде ги праща киевският режим и колко от тях. Тези оръжия изглежда вече се появяват в различни части на света, включително в Западна Европа.

ОТГОВОР

Това е прокремълски разказ, който е част от широка дезинформационна кампания срещу доставките на оръжие за Украйна. Това твърдение беше направено в контекста на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Много западни правителства са въвели процедури за надзор на трансферите. Въпреки че някои оръжия са докладвани като неизвестни, съществуването на този процес гарантира, че не може да се извърши масово отклоняване. Украинските надзорни органи също работят, за да предотвратят това да се случи, тъй като би навредило на доставките на помощ.

Този разказ често е съобразен с текущите събития, от криминални войни в Скандинавието до бунтове във Франция. Никога не са предоставени доказателства за тези твърдения. Крайната цел на този разказ за дезинформация е да подкопае международната помощ за Украйна за нейната самоотбрана срещу бруталната агресия на Русия.

https://euvsdisinfo.eu/report/black-markets-flooded-with-western-ukraine-bound-arms

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани