Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелската армия заяви, че е атакувала палестински бойци в училище в Газа

[post-views]
Най-малко 38 345 души са загинали в ивицата Газа от 7 октомври насам, заяви здравното министерство на анклава

Израелската армия заяви, че е атакувала с въздушни удари няколко палестински бойци, които се криели в училище в Газа, предаде ДПА.

Армията използвала прецизни боеприпаси, за да избегне цивилни жертви, докато атакувала групата бойци, укриващи се в сградата в района на Нусейрат в централната част на Газа, съобщиха късно в понеделник Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), без да дават повече подробности.

Армията отново обвини двете военни групировки – „Хамас“ и Палестински ислямски джихад, че „системно нарушават хуманитарното право“, като използват „граждански обекти и населението като жив щит“.

Това се случва, след като неотдавна ЦАХАЛ заявиха, че са поразили бойци на „Хамас“ на територията на бивше училище, управлявано от Агенцията на ООН за подпомагане и работа с палестинските бежанци. Според „Хамас“ тогава са били убити 16 души.

Според армията бойците са използвали училището като оперативна база за нападения срещу израелските военни, като се подчертава, че преди ударите са били взети мерки за намаляване на рисковете за цивилното население.

Агенция ДПА отбелязва, че не може да потвърди чрез независими източници твърденията на двете страни.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани