Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

SENSHI 22 отличи шестима бойци със специални награди

[post-views]
SENSHI 22 отличи шестима бойци със специални награди

SENSHI 22 отличи шестима бойци със специални награди
SENSHI 22 отличи шестима бойци със специални награди

На 6 юли на плажа в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, гр. Варна водещото събитие в света на бойните спортове SENSHI 22 предложи на публиката горещи битки в оспорваните пет финали на Световната купа KWU SENSHI за аматьори, а след това плажната арена беше изпълнена с много екшън, динамика и силни обрати в осемте професионални срещи. В съботната вечер зрителите имаха удоволствието да видят също така и две титанични битки за защита на Европейски титли.

Специалните награди „Нокаут на вечерта“, „Най-добра техника“ и „Боен дух“ на организаторите на SENSHI 22 този път бяха в двоен размер – за трима шампионите от петте теглови категории на световната купa, заедно с традиционните отличия за уменията на трима от професионалните бойци.

Наградата за „Нокаут на вечерта“ на победителите от Световна купа KWU SENSHI за аматьори бе връчена на родния шампион по ММА – Митко Илиев, който доминира в категорията до 80 кг и показа как може успешно да се бие на ринга и по други правила.

Специалният приз „Боен дух“ заслужено отиде при Никита Гарас от Казахстан, който не се отказа до самия край в тежкия си мач с бразилеца Лукей.

Отличието за „Най-добра техника“ при аматьорите получи бразилецът Рикардо Лукей, който се наложи с трудно решение над казахстанеца Гарас в категория до 85 кг.

Професионалните атлети на бойното събитие поднесоха много зрелищни моменти на публиката във Варна, обратите в мачовете бяха наистина непредвидими, а с високите си бойни умения до последния мач на галавечерта претендентите за специалните награда се увеличаваха.

С наградата „Нокаут на вечерта“ бе удостоен Едуард Алексанян, който защити европейската си титла на SENSHI в кат. до 90 кг и триумфира в родния си град със забележителен нокаут над Якоб Стюбен. Точният удар на българския боец беше като на филм – тежкият нокаут на Mr. Action дойде в последната секунда на втория рунд и ще се помни години наред.

Почитателите на бойните спортове останаха без думи, когато мачът на Атанас Божилов за защита на Европейската титла на SENSHI в кат. до 75 кг бе прекратен преждевременно от лекарите, а словенецът Само Петче успя да му открадне титлата.

Организаторите на бойното шоу връчиха на Божилов отличието за най-висок „Боен дух“, а водещият го определи като „Шампионът на народа“.

Призът „Най-добра техника“ отиде при атрактивния Янис Стофоридис, който загуби мача си срещу изгряващата звезда Ариел Мачадо, но показа колко е голяма мощта на сблъсъците, значението на силата и прецизните бойни умения в най-тежката категория на международната професионална галавечер SENSHI.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани