Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

АНСА: Джорджа Мелони е поискала италианец да бъде пратеник на НАТО за южния фланг, каза италианският външен министър Таяни

[post-views]
АНСА: Джорджа Мелони е поискала италианец да бъде пратеник на НАТО за южния фланг, каза италианският външен министър Таяни

Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони е поискала да бъде избран италианец за нов специален пратеник на НАТО за южния фланг по време на срещата на върха на държавите членки на алианса във Вашингтон, съобщи външният министър Антонио Таяни, цитиран от италианската новинарска агенция АНСА.

„Създаването на поста специален пратеник на НАТО за южния фланг на НАТО е важно решение“, каза Таяни в кулоарите на срещата на върха на алианса.

„Това е нещо, за което Италия се е борила, и ние вярваме, че е правилно за тази роля да бъде избран италианец“, заяви днес той пред (кандидата за генерален секретар на НАТО, бел. АНСА) Марк Рюте.

„Смятам, че е правилно, като се има предвид ролята, която Италия има, включително заради броя на (италианските) военни в мисиите на НАТО. Това би било признание за нашата страна“, добави Таяни.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани