Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израелските военни твърдят, че са нанесли удари по около 800 цели на „Хизбула“ в Ливан

[post-views]
Израелските военни твърдят, че са нанесли удари по около 800 цели на "Хизбула" в Ливан

Израелските военни заявиха, че днес  са нанесли удари по около 800 цели, свързани с подкрепяната от Иран групировка „Хизбула“ в Южен Ливан и в района на долината Бекаа, съобщи Ройтерс.

Сред поразените цели са сгради, в които „Хизбула“ крие „ракети, пускови установки, дронове и допълнителна терористична инфраструктура“, се казва в изявление на военните.

Днешният ден беше за Ливан най-смъртоносният от края на бруталната 15-годишна гражданска война в страната, заяви анонимен ливански служител, предаде Ройтерс. Министърът на здравеопазването на Ливан обяви, че повече от 270 души са били убити при въздушните удари на Израел в цялата страна.

Междувременно сирени, предупреждаващи за опасност, прозвучаха в северната част на окупирания Западен бряг. Ракетният обстрел на „Хизбула“ се разпространи още по на юг от граничния район с Израел. Тревога бе обявена и в райони в Северен Израел, съобщиха военните.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес посочи, че страната му е изправена пред „сложни дни“, тъй като засилва ударите срещу „Хизбула“ в южната част на Ливан и призова израелците да останат единни, докато кампанията е в ход, предаде Ройтерс.

„Обещах, че ще променим баланса на сигурността, баланса на силите на север – точно това правим“ , заяви той в съобщение след оценка на ситуацията във военния щаб в Тел Авив.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани