Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нова стратегия срещу „Ислямска държава”

[post-views]

Представители от 21 страни, участващи във водената от САЩ военна кампания срещу „Ислямска държава” в Ирак и Сирия, се събраха в Лондон, за да подобрят съвместните си действията срещу ислямистите.
Сред официалните гости е и иракският премиер Хайдер ал Абади. Той ще търси допълнително подкрепа от международните си партньори, за да се справи с предизвикателството, което ИД представлява за териториалната цялост на страната му.
Малко преди срещата британският външен министър Филип Хамънд заяви, че иракските сили все още не са готови да стартират адекватна военна кампания срещу ислямистите, които контролират обширни области от Ирак и в Сирия.
По време на разговорите в Лондон, дипломатите стигнаха до извода, че продължаващата въздушна кампания срещу джихадистите не е достатъчна.
Ще се търсят начини да се спре потока от чужденци към редиците на ИД, а също и да се ограничат каналите за финансирането на военната кампания на ислямистите. Дипломатите обсъдиха и стратегия за противодействието на пропагандния апарат на „Ислямска държава”.
За момента независимо от международните усилия, радикалното джихадистко движение продължава да удържа позициите си в районите под негов контрол.

Най-ново

Единична публикация

Избрани