Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Подписаха споразумение за развитие на видеонаблюдението в столицата

[post-views]

Кметът на София Йорданка Фъндъкова и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков подписаха споразумение за сътрудничество за общи действия при поддръжката, интеграцията и развитието на системите за видеонаблюдение на територията на София.
В документа се включват нови 103 обекта или общо 240 училища и детски градини, 19 домове за социални услуги, 21 градски паркове, градини и подлези. Фандъкова изрази своята благодарност към МВР и посочи, че системата ще продължава да следи за спазване на обществения ред и опазването на общинското имущество.
„Важно е хората в София да се чувстват по-сигурни. Затова постигнахме съгласие с министър Вучков да попълним състава на общинска полиция, за да има повече полицейско присъствие в някои рискови зони на града, включително и в кварталите, каза Фандъкова.
Въпреки трудностите, с които се сблъскват служителите на Столична община – като вандализъм и кражби, регистрираната престъпност намалява с между 30% и 40% благодарение на видеонаблюдението, каза от своя страна министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.
Той добави, че се надява през 2015 г. и други общини в България да разширят системите си за видеонаблюдение, за да се усетят ползите му за опазването на обществения ред.

Най-ново

Единична публикация

Избрани