Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължават оспорваните битки на общоармейския шампионат по лека атлетика

[post-views]

репортер Добрин Иванов
оператор Цветомир Ташков

На стадион „Хаджи Димитър” в град Сливен продължават оспорваните битки в държавното лично – отборно първенство по лека атлетика на представителните отбори на двадесет и един военни спортни клуба от различните родове войски на въоръжените сили на Република България.
При жените в дисциприната тласкане на гюле шампионка стана Десислава Русева от ВМСК Варна, с подгласнички Петя Петкова от ВСК Тракиец и Павлина Чогева от ВСК Георги Бенковски. При мъжете в същата дисциплина шампион е Йордан Христов от ВА Софиа. Втори остана Петър Сарачевот ВСК Шумен , а трети е Костадин Тодоров от ВСК Артилерист.
Във финала на 100 метра гладко бягане при жените втори златен медал за деня от първенството завоюва Десислава Русева от ВМСК Варна. На второ място остана Мариела Никифорова от ВСК Стрямци 61. Трета на почетната стълбичка се нареди Велина Савова от ВСК Карасура. При мъжете най – добро време във финала на 100 метра гладко бягане даде Радослав Василев от ВСК Карасура. На второ и трето място останаха двама представители на ВСК Тракиец – съответно Тенчо Ванчоров и Венислав Николов.
Десислава Русева от ВМСК Варна спечели и трети златен медал от втория ден на първенството. Тя беше най-бърза и в дисциплината 400 метра гладко бягане за жени. Втора и трета останаха Тина Орешкова и Цветослава Цонева. И двете състезателки на ВСК Тракиец. Във ВСК Тракиец отиде златният медал при мъжете в тази дисциплина. Шампион стана Велизар Канарини, следван от Ангел Калчев от ВСК Шумен, и от Илия Куцаров от ВСК Стрямци 61.
В сектора за скок на дължина при мъжете победител стана Тодор Панов от ВСК Шумен. На второ място остана Веселин Веселинов от ВА София. Трети е Иван Кисьов от ВСК Артилерист.
В дисциплината бягане на 1500 метра при жените победителка стана Тина Орешкова от ВСК Тракиец. На второ масто се класира Десислава Русева от ВМСК Варна, а трета остана Камелия Дянкова от ВСК Тракиец.
Късно тази вечер са финалите на 3000 метра при мъжете, както и мъжката и женската щафета на 4 по 100 метра. Утре състезанието продължава с финали на дълъг скок жени и щафетите 4 по 400 метра при мъжете и жените. Сред това предстои да разберем отборното класиране при мъже и жени, компрексния шампион на държавното военно лично – отборно първенство по лека атлетика Сливен 2015, както и закриването на състезаниоето.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани