Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната подкрепи генерал Шивиков

[post-views]

репортер Мария Гуцева
оператор Емилиян Динов

Министърът на отбраната Николай Ненчев съобщи, че въпросът с изтребителите за българските Военновъздушни сили ще бъде един от многото, които ще бъдат обсъдени по време на посещението му в Съединените щати. Той отново изрази съжаление, че България е пропуснала възможността да вземе самолети от Португалия, както направиха румънците.
В интервю за вестник „Сега” министърът на отбраната Николай Ненчев съобщи, че неназовани лица са му предали предложение за заплащане на „сериозни проценти“, ако се съгласи да подпише договор на стойност 80 млн. лева за поддръжка на изтребителите МИГ-29. Пред журналистите той коментира темата като заяви, че тези хора са изключително изобретателни и никой от тях няма да „дойде с лицето или името си“.
Междувременно от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че Министър Николай Ненчев не е уведомил органите на досъдебното производство за предлагането на подкуп. С оглед на тази информация Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления започва проверка.  Предмет на проверка ще бъдат и твърденията за отправени заплахи, с оглед евентуално престъпление – закана за убийство, извършено спрямо министъра на отбраната. 
В кулоарите на парламента министър Ненчев заяви още, че категорично подкрепя генерал Димитър Шивиков. По повод повдигнатото обвинение за злоупотреба със служебно положение от страна на генерала военният министър коментира, че според документите, с които се е запознал няма основание да се смята, че Шивиков е съгрешил с нещо. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани