Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вот на недоверие срещу Мариано Рахой – испанската крайна левица иска да свали кабинета

[post-views]
Вот на недоверие срещу  Мариано Рахой – испанската крайна левица иска да свали кабинета

MANOIЕдва 8 месеца след формирането на кабинета, испанският парламент обсъди вот на недоверие срещу правителството на Мариано Рахой, внесен от съюза на крайнолевите партии – „Унидос Подемос“. Гласуването предстои. Основните теми в дебата бяха корупционният скандал около управляващата Народна партия и референдумът за независимост на Каталуния.
За да „мине“, вотът на недоверие срещу кабинета на Мариано Рахой трябва да получи подкрепа с абсолютно мнозинство в 350-членния Конгрес на депутатите или най-малко 176 гласа. Вносителите на вота разчитат на едва 67 сигурни гласа, но са убедени в правотата на инициативата си.
„На Испания ѝ омръзна да я ограбвате… Демокрацията, господа, чака своя ред.“, заяви пред Конгреса говорителят на „Унидос Подемос“ Ирене Монтеро. Според крайнолевия съюз Народната партия на Рахой пренебрегва истинските проблеми на като корупцията и използва темата за референдума за независимост на Каталуния за отвличане на вниманието.
Премиерът защити работата на правителството си и определи внесения вот на недоверие като удар срещу стабилността на Испания. Според Рахой, единствената цел на „Подемос“ е да внесе смут в обществото.

Най-ново

Единична публикация

Избрани