Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Марк Зукърбърг се извини на европейците – призна, че компанията му не е защитила потребителите си

[post-views]
Марк Зукърбърг се извини на европейците – призна, че компанията му не е защитила потребителите си

Facebook Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се извини на европейците за скандала с „Кеймбридж Аналитика“, която злоупотреби с лични данни на потребители и ги използва за политически цели. По време на изслушване пред Европарламента основателят на социалната мрежа призна, че компанията му не е взела необходимите мерки, за да предпази клиентите си.
Марк Зукърбърг се изправи пред Европейския парламент, за да разкрие подробности около скандала с британската компания „Кеймбридж аналитика“, който засегна близо 3 милиона европейци. Припомняме, че външната компания използва данните на потребители на Facebook и изготви алгоритъм, чрез който да влияе на политическите им предпочитания.
Основателят и изпълнителен директор на социалната мрежа беше поканен от евродепутатите още през април, непосредствено след като даде обяснения и пред Американския конгрес.
В Европарламента шефът на Facebook заяви, че приоритет за екипа му е да предотврати бъдещи намеси в изборния процес чрез манипулиране на потребителите на социалните мрежи. За тази цел компанията разработи изкуствен интелект, който да неутрализира фалшиви новини, които могат да повлияят на избирателите. Същият този софтуер ще бъде използван и за противодействие на тероризма, подчерта Зукърбърг и обеща да наеме повече хора, като само в Европа ще бъдат открити повече от 3 хиляди работни места.

Най-ново

Единична публикация

Избрани