Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Майорка е първият финалист за Купата на Испания

[post-views]
Майорка е първият финалист за Купата на Испания

Отборът на Майорка се класира за финала на турнира за купата на Испания, след като спечели гостуването си на Реал Сосиедад с 5:4 след изпълнение на дузпи в реванша от полуфиналите :

Първият мач между двата отбора завърши 0:0, а реваншът приключи 1:1 в редовното време. В продълженията гол не падна, а при наказателните удари момчетата на треньора Хавиер Агире бяха безгрешни и се поздравиха с крайната победа. Реал Сосиедад пропусна златен шанс да поведе в резултата в 45-ата минута, когато бе отсъдена дузпа в полза на баските, заради игра с ръка на Антонио Райо, но Брайс Мендес пропусна от бялата точка. През второто полувреме Майорка поведе в 50-ата чрез попадение на Джовани Гонзалес. Домакините обаче стигнаха до равенството в 71-а минута, когато Микел Оярсабал вкара топката във вратата на съперника за 1:1. Докрая на редовното време и продълженията нов гол не падна и така се стигна до изпълнение на дузпи.

Голмайсторът Оярсабал регистрира единственият пропуск който се оказа решаващ, за класирането на Майорка на финала. Там съперник на тима за трофея ще бъде победителят от другия полуфинален реванш между Атлетик (Билбао) и Атлетико (Мадрид). В първата среща баските спечелиха с 1:0.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани