Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кораб край Йемен съобщи за падане на ракета близо до него, корабът и екипажът са в безопасност

[post-views]
Британската организация за морски търговски операции е получила информация за инцидент на 83 морски мили от йеменското пристанище Аден

Търговски кораб край бреговете на Йемен съобщи за паднала ракета във водите близо до него, съобщи британската Агенция за морските търговски операции, цитирана от Ройтерс. Корабът и екипажът са в безопасност и продължават към следващото пристанище по курса им.

Британската Агенция за морските търговски операции съобщи, че е получила информация за инцидент на 98 морски мили от йеменския пристанищен град Ходейда. Капитанът на търговския кораб е съобщил, че ракетата е паднала във водата близо до левия борд на кораба.

Британската компания „Амбри“ съобщи, че е получила сигнал, че търговски кораб се е бил приближен на 68 морски мили югозападно от Ходейда и е претърпял нещо, което описва като „ракетна атака“.

„Не се съобщава за наранявания или щети“, заяви „Амбри“.

Отделно от това „Амбри“ изпрати друга консултативна бележка, след като съобщи, че търговски кораб е докладвал за падане на боеприпас във водата на около 33 морски мили южно от йеменския град Моха.

„Съобщава се, че боеприпасът е паднал във водата на 0,2 морски мили от кърмата на кораба. Два часа и половина преди това друг търговски кораб е съобщил за „ракетна атака“ западно от Моха“, добави „Амбри“.

По време на инцидентите двата кораба са плавали на разстояние 2-5 морски мили един от друг, каза той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани