Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зеленски: Дипломацията е най-добрият начин да се сложи край на „жестоката война“

[post-views]
Не чакайте ноември, за да помогнете на Украйна, призова във Вашингтон Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в последния ден от форума „Диалогът Шангри-Ла“ в Сингапур, че дипломацията е най-добрият начин да се сложи край на „жестоката война“, в която загинаха хиляди от 2022 г. насам.

Според Зеенски  Русия използва много летища, от които се стартират атаки срещу Украйна, „знаейки, че Украйна няма да отвърне на огъня, защото няма системи за реагиране и няма разрешения.“

Украинският президент призова за присъстващите държави да участват в срещата на върха в Швейцария по-късно този месец, с цел това да донесе мир на неговата опустошена от война нация. „Убедени сме, че нашият свят иска да бъде обединен и да бъде способен да действа в пълна хармония“, посочи Зеленски.

В обръщение на конференцията по сигурността в Сингапур Зеленски посочи, колко е  разочароващо, че някои световни лидери все още не са предложили подкрепата си. Според него Русия се опитва да попречи на техните усилия за мир.

Украинският президент изрази своите благодарности към държавите, включително САЩ, Германия и Холандия, за тяхната военна помощ, особено със системите за противовъздушна отбрана.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани