Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лидерът на ливанското движение „Хизбула“ заплаши Израел и Кипър в свое видеообръщение

[post-views]
Лидерът на ливанското движение "Хизбула" заплаши Израел и Кипър в свое видеообръщение

Лидерът на ливанското шиитско движение „Хизбула“ Хасан Насралла заяви днес, че никъде в Израел няма да има безопасно място, ако избухне пълномащабна война между двата враждуващи лагера, и заплаши също Кипър и други райони в Средиземно море, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че „Хизбула“ си разменя огън с Израел вече повече от осем месеца успоредно с войната в ивицата Газа.

Подкрепяното от Иран ливанско движение разпространи вчера заснети с дрон видеокадри, които според него показват „чувствителни“ военни обекти дълбоко навътре в територията на Израел.

„Няма да има място, което да е в безопасност от нашите ракети и дронове“ в Израел при случай на по-мащабна война, заяви във видеообръщението си водачът на „Хизбула“.

Ливанското движение разполага също с „банка от мишени“, които може да вземе на прицел с прецизни удари, каза той.

Израел „знае, че това, което го чака в Средиземно море, е много голямо“, добави Насралла, без да прави повече уточнения.

„Хизбула“ за първи път показа, че може да порази плавателен съд в открито море, като удари израелски военен кораб в Средиземно море по време на войната през 2006 г., припомня Ройтерс.

„Правителството на Кипър трябва да бъде предупредено, че отварянето на кипърските летища и бази за израелския враг, за да атакува Ливан, означава, че то се е присъединило към войната и съпротивата („Хизбула“ – бел. ред.) ще се справи с него като част от войната“, заяви Насралла.

Не е известно Кипър да е предлагал земя или бази, макар че в миналото е позволявал на Израел да използва обширното му въздушно пространство, но никога по време на конфликт, отбелязва Ройтерс.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани