Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нидерландия и Турция се класираха за четвъртфиналите на Евро 2024

[post-views]
Нидерландия и Турция се класираха за четвъртфиналите на Евро 2024

Нидерландия и Турция станаха последните два отбора които се класираха за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол. Турците постигнаха драматична победа с 2:1 над Австрия и ще пътуват до Берлин, където в събота ще срещнат Нидерландия

Румъния – Нидерландия  0:3

Нидерландия постигна победа с 3:0 над Румъния на осминафиналите на континенталния турнир в Германия. В 20-а минута звездата на Ливърпул Коди Гакпо откри резултата, след като получи топката на скорост от Симонс. Второто полувреме започна с преса на „лалетата“. В 49-а минута Райндерс отне в топката в центъра на терена, направи пробив през линията съперника и шутира, но румънски футболист блокира. В 57-а минута Върджил Ван Дайк уцели страничната греда. В ответна атака, сгрешен пас на румънците позволи на Гакпо да отправи изстрел от границата на наказателното поле, но Ница изби в ъглов удар. След изпълнението му звездата на Ливърпул реализира за втори път в срещата, но попадението беше отменено заради засада. В 83-а минута Гакпо финтира Драгушин и подаде остро по земя на Мален, който беше оставен сам на празна врата. Офанзивният футболист вкара второто попадение за селекцията на Роналд Куман, а в добавеното време отново той оформи крайното 3:0 в полза на Нидерландия която се класира на четвъртфиналите на Евро 2024.

Нидерландия – Румъния 3:0

1:0 Коди Гакпо 18

2:0 Дониел Мален 84

3:0 Дониел Мален 90+3

Австрия – Турция 1:2

Турция достигна до четвъртфиналите на Евро 2024 след драматичен и труден успех с 2:1 над Австрия. “Лунните звезди” ще пътуват до Берлин, където в събота 6 юли ще срещнат Нидерландия. В герой за южните ни съседи се превърна Мерих Демирал , който се разписа в 1-та и 59-тата минути, а почетното попадение за австрийците бе дело на Михаел Грегорич в 66- тата минута, като това бе гол номер 100 от началото на шампионата в Германия. Първото попадение на Демирал се превърна в най-бързия гол в елиминационни двубои на европейски първенства. Интересно бе и това, че всички попадения в срещата паднаха след изпълнения на корнери. Двубоят в Лайпциг бе първи между двата отбора на голям форум.

Австрия – Турция 1:2

0:1 Мерих Демирал 1

0:2 Мерих Демирал 59

1:2 Михаел Грегорич 66

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани