Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министерството на вътрешните работи отбелязва 145 години от създаването си

[post-views]
Министерството на вътрешните работи отбелязва 145 години от създаването си

Министерството на вътрешните работи (МВР) отбелязва 145 години от създаването си. Тържествената церемония ще започне в 9:00 ч. пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и полагане на венци, съобщиха от ведомството.

При храм-паметника „Александър Невски“ ще бъде подредена специализирана техника, която служители на структурите в МВР ползват във всекидневната си работа, ще прелетят и два хеликоптера на „Гранична полиция“.

В 10:30 ч. пред Паметника на полицаите, загинали при изпълнение на служебния дълг, ръководството на МВР ще поднесе венци.

От 11:00 ч. в сградата на МВР ще се състои церемония по награждаване на служители на министерството, постигнали високи професионални резултати.

Празникът се отбелязва с Решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 година. През 1879 г. е издаден на Указ 1 от княз Александър Първи, с който се създава Министерството на вътрешните работи, на основание чл. 161 от Търновската конституция. Със същия указ е назначено първото правителство на Княжество България с министър-председател, министър на вътрешните дела и управляващ министерството на народното просвещение Тодор Бурмов.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани