Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заключителна конференция на националното военноморско учение „БРИЗ 2024“

[post-views]
Заключителна конференция на националното военноморско учение „БРИЗ 2024“

Днес, 13 юли 2024 година, се проведе предварителен анализ на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2024“. Командирите на кораби и групи споделиха своите първи впечатления от проведеното учение, след което командира на корабното съединение флотилен адмирал Велко Велков даде висока оценка на подготовката на екипажите при изпълнение на поставените задачи.

Командирът на противоминната военноморска група в Черно море MCM Black Sea капитан Ӏ ранг Юсуф Карагюле, благодари за създадените условия за подготовка, възможността за бойно сглобяване и постигане на готовност за изпълнение на съвместни задачи от групата, предоставена по време на учението.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов подчерта важността на проведеното учение за повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействието на участващите в учението страни, чрез отработване на съвместни задачи и водене на широк спектър от бойни действия на море в операция за осигуряване на морската сигурност в региона. Той запозна командирите на групи и съединения с високата оценка дадена от президента на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили по време на „Деня за високопоставени гости и медийно отразяване“ на учението, както и подчерта неговата актуалност и благодари на всички командири и участници за успешно изпълнените задачи. Контраадмирал Михайлов изказа специална благодарност на представителите на Военноморските сили на Белгия, Италия и Франция за тяхната подкрепа за действията на противоминната група по време на морската фаза на учението.

Пълния анализ на проведеното учение „БРИЗ 2024“ ще бъде направен на по-късен етап.

 В заключение контраадмирал Михайлов пожела на всички участници здраве и попътен вятър, като изрази готовността на Военноморските сили на Република България за провеждане на следващия формат през 2025 година.

Източник: navy.mod

Най-ново

Единична публикация

Избрани