Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Велико Търново откри летния си оперен сезон

[post-views]
Велико Търново откри летния си оперен сезон

Балетният спектакъл „Кармен” на Държавна опера – Русе, откри деветия летен оперен сезон „Сцена на вековете” във Велико Търново – най-старият оперен фестивал у нас на открито. Тази година фестивалът включва опера, балет, мюзикъл и концерт на три сцени в рамките на три месеца. Поканени са трупите на оперните театри от Варна, Стара Загора, Русе и Пловдив, Музикално-драматичния театър във Велико Търново, Националния музикален театър в София, Симфониета Враца и Плевенската филхармония.
На откритата сцена на крепостта Царевец са и трите заглавия от основната програма: концертът „Почит към Ениио Мориконе” на Симфониета Враца на 13 юли, оперетата „Страната на усмивките” от Лехар на софийския Музикален театър на 19 юли и най-новото заглавие на репертоара на Държавната опера – Стара Загора, „Ловци на бисери” на Бизе на 27 юли.
Турската трупа „Огънят на Анадола” ще е на 3 август в Летния театър на Велико Търново, на 2 септември е „Летящият холандец” на Вагнер на варненските артисти. А финалът на основната фестивална програма поставя софийският Музикален театър на 4 септември също в Летния театър с нашумелия български мюзикъл „Здравей, как си приятелю” по музика на Стефан Диомов.
В съпътстващата програма в Летния театър са концертите The best of Васил Петров (12 август), „Вкусът на времето – 80 години Кирил Маричков” на група „Фондацията” и оркестъра на Държавна опера – Пловдив (6 септември), както и Live on Broadway на Рафи Бохосян и Русенската опера (11 септември).

Най-ново

Единична публикация

Избрани