Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байдън призова за единство, както и хората да не гадаят какви са мотивите или връзките на стрелеца, открил огън на митинг на Тръмп

[post-views]
Байдън призова за единство, както и хората да не гадаят какви са мотивите или връзките на стрелеца, открил огън на митинг на Тръмп

Президентът на САЩ Джо Байдън осъди опита за убийство на републиканския си съперник Доналд Тръмп и заяви, че е благодарен, че Тръмп се възстановява, след като беше ранен, предаде Ройтерс.

Байдън, който води ожесточена предизборна битка с бившия президент Тръмп преди президентските избори на 5 ноември, заяви, че тази вечер ще направи обръщение към американския народ относно необходимостта от единство.

„Единството е най-неуловимата цел от всички, но нищо не е по-важно от това в момента – единството. Ще дебатираме и ще изразяваме несъгласие. Това няма да се промени. Но няма да изгубим от поглед това, което сме като американци“, каза той.

Байдън заяви, че е имал кратък, но добър разговор с Тръмп тази вечер и че е „искрено благодарен, че той е добре и се възстановява“.

Той каза, че е разпоредил преглед на мерките за сигурност на фона на въпросите как стрелецът е успял да заеме позиция, за да открие огън по Тръмп.

Байдън обяви, че ще бъде извършена независима проверка на мерките за сигурност на митинга. Разследващите трябва да научат какво точно се е случило, каза той пред журналисти в Белия дом, цитиран от ДПА.

„Все още не разполагаме с информация за мотивите на стрелеца, но знаем кой е той. Призовавам всички: моля, не спекулирайте с мотивите или връзките му. Оставете ФБР и партньорските служби да си свършат работата“, заяви американският президент в изявление от Белия дом.

Белият дом съобщи, че президентът няма да пътува до Тексас утре, както е било планирано. Байдън прекара уикенда в дома си в щата Делауеър, когато гръмна новината за опита за убийство на бившия президент Тръмп и той се върна във Вашингтон.

Междувременно Тръмп заяви, че ще отпътува към Милуоки за конгреса на републиканците тази вечер и че няма да променя графика си.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани