Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Юлия Навална обжалва заповедта да бъде арестувана

[post-views]
Юлия Навална обжалва заповедта да бъде арестувана

Вдовицата на руския опозиционер Алексей Навални, Юлия Навална, обжалва заповедта да бъде арестувана задочно по дело за участие в екстремистка организация. Жалбата ще бъде разгледана от Московския градски съд.

На Навална е предявено обвинение за участие в дейността на призната от Руската федерация за екстремистка организация – Фонд за борба с корупцията. На 9 юли Басманният съд в Москва ѝ наложи мярка задочен арест и я обяви за издирване. Навална е включена в списъка с терористи и екстремисти. Решението означава, че тя ще бъде арестувана, ако се завърне в страната.

Франция осъди издадената от Русия заповед за арест и я окачестви като „още една стъпка в авторитарния уклон на руския режим“. Това показва решимостта на руския режим да попречи на Юлия Навална да поеме борбата на Алексей Навални срещу корупцията и в полза на свободата на изразяване“, отбелязва министерството, като приветства „смелостта и решителността на Навална“.

Навална обеща да поеме щафетата от съпруга си, който беше най-острият критик на руския президент Владимир Путин, след смъртта му при неясни обстоятелства в затвор в Арктика през февруари тази година.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани