Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Изменя се правителственото постановление за кадрово осигуряване на някои дейности в бюджетните организации

[post-views]
Изменя се правителственото постановление за кадрово осигуряване на някои дейности в бюджетните организации

Министерският съвет на Република България прие Постановление за изменение и допълнение на Постановление № 66 на Министерския съвет от 1996 г. за кадрово осигуряване на някои дейности в бюджетните организации.

Чрез посочения нормативен акт се предвижда изрично, че на служител, назначен по допълнително разписание на длъжностите за Българската армия или структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната по реда на постановлението, за пълно работно време, се определя месечна заплата за длъжност в размера, определен в чл. 1, ал. 4, който за настоящата 2024 г. е 933 лв.

По този начин посочената разпоредба от Постановление № 66 на Министерския съвет от 1996 г. се привежда в съответствие с нормата на чл. 295, ал. 3 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България /ред. обн. в ДВ бр. 38 от 2024 г./, с която се въведе нов механизъм за определяне на основната месечна заплата на цивилните служители по трудово правоотношение в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, за които не се прилагат Законът за държавния служител и чл. 107а от Кодекса на труда, състоящ се от два компонента – месечна заплата за длъжност и добавка за работа по чл. 297, ал. 1 от закона.

Източник: МС

Най-ново

Единична публикация

Избрани