Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Все още има гърмежи, ситуацията край Елин Пелин не е напълно овладяна, каза гл. комисар Александър Джартов

[post-views]
Все още има гърмежи, ситуацията край Елин Пелин не е напълно овладяна, каза гл. комисар Александър Джартов

Все още продължават гърмежи, имало е и през нощта. Така, че не можем да говорим, че ситуацията е напълно овладяна. Надявам се през деня да отминат тези гърмежи, за да може колегите, които извършват разследването, да започнат съответните процесуални действия“, каза по БНТ гл. комисар Александър Джартов – директора на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) за обстановката край Елин Пелин след взривевете в складове за фойерверки. Той обясни, че вчера е възстановено елетроснабдяването в района, но докато има гърмежи и не е безопасно газоснабдяването няма да бъде подновено.

Пожарната обстановка в страната е сравнително спокойна, каза още гл. комисар Александър Джартов. „Единствено грижи създава пожарът, който е на границата с Гърция, има навлизане на около 10 м на наша територия, гасят колегите, но теренът е много труден, най-вероятно ще използваме и хеликоптер, за да не допуснем да се разрастне на наша територия. Имаме безпокойство в този район“, добави директорът на ГДПБЗН.

Хеликоптер ще гаси пожара на българо-гръцката граница, каза вчера за БТА заместник областният управител на Благоевград Христо Ангелов. Хеликоптерът се захранва с вода от язовира в село Яново, обясни той.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани