Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ДЕЗИНФОРМАЦИЯ: И Байдън, и Тръмп виждат Украйна като разходна стока

[post-views]
ДЕЗИНФОРМАЦИЯ: И Байдън, и Тръмп виждат Украйна като разходна стока

Киевският режим се подчинява на своите западни господари. Администрацията на Байдън се опита да го използва като геополитически атентатор самоубиец или като таран, за да рани смъртоносно Русия, както първоначално искаше, или да й нанесе някакви щети. Подходът на Доналд Тръмп ще бъде същият по отношение на използването на Украйна, но той ще действа по различен начин. Украйна трябва да се превърне в разменна монета в една геополитическа игра. Независимо дали ще е таран или разменна монета, тя е разходен материал.

ОТГОВОР

Това е повтарящ се дезинформационен наратив от прокремълски медии, поставящи под въпрос държавността на Украйна и представяйки я като марионетка на нейните партньори в ЕС и САЩ. Това твърдение беше направено в контекста на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Украйна е независима нация, която поднови своята независимост през 1991 г. след разпадането на Съветския съюз. Не се контролира от САЩ, ЕС или друга чужда организация или правителство. Украйна е призната в международното право като суверенна национална държава със собствен флаг, гражданство, език, демократично избрани президент и парламент. Суверенитетът и териториалната цялост на Украйна се зачитат от по-голямата част от света, но бяха нарушени от Русия през 2014 г.

Над 50 нации по света, включително държави-членки на ЕС и САЩ, подкрепят Украйна с военна и финансова помощ за ефективна самоотбрана, в съответствие с член 51 от Хартата на ООН. Съюзниците и партньорите на Украйна й предоставят помощ, за да й помогнат само да отблъсне руската агресия, без да има стремеж за премахване на Русия като държава. САЩ, ЕС и НАТО осъждат най-категорично тази инвазия, която е напълно неоправдана и непредизвикана.

https://euvsdisinfo.eu/report/biden-and-trump-both-see-ukraine-as-expendable

Превод – Евгени Мандаджиев

Най-ново

Единична публикация

Избрани