Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Десислава Ангелова се класира за Финал „А“ на скиф на Олимпийския турнир по гребане

[post-views]
турнира по гребане на Игрите в Париж

Десислава Ангелова се класира за Финал „А“ на скиф на турнира по гребане на Игрите в Париж 2024. Надпреварата за медалите ще се състои на 3 август от 11:18 часа българско време. Така тя си гарантира място сред най-добрите шест в дисциплината. 26-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, преодоля дистанцията от 2000 метра за 7:27.16 минути с трето време в първата полуфинална серия. Ангелова атакува в средата на трасето и се утвърди на третата позиция, която  гарантираше място във финала, а до края успя да я удържи и продължава битката за отличията.

Габриела Георгиева завърши на седмо място сериите на своята коронна дисциплина 200 метра гръб на Олимпийските игри в Париж 2024. Тя записа време от 2:12.15 минути и не можа да се пребори за място на полуфиналите. Резултатът ѝ е по-слаб от националния рекорд в дисциплината, който постави през февруари тази година с шестото място на Световното първенство в Доха. Габриела беше в осми коридор и потегли добре, като на първите 50 метра беше четвърта. Тя поддържаше тази позиция и на второто обръщане. Българката загуби две места на 150-ия метър с по-бавен сплит в сравнение с предишния.

Българският национал Хавиер Ибаниес се класира за четвътфиналите в категория до 57 килограма на олимпийския турнир по бокс в Париж. Вторият в схемата Ибаниес, шампион от Европейските игри, надделя в дебютния си мач от надпреварата над украинеца Айдер Абдураимов с 5:0 съдийски гласа. Натурализираният кубинец показа класа и не даде много шансове на 20-годишния си съперник, който е двукратен европейски първенец за юноши от Будва 2021 и София 2022. Така Ибаниес се нуждае от още една победа, за да си гарантира поне бронзово отличие.

Станимира Петрова загуби с 1-4 съдийски гласа четвъртфиналния си двубой на Олимпийските игри в Париж 2024 от китайката Юан Чънг. Станимира спечели първия рунд, а отстъпи в следващите два и така приключи участието си във френската столица точно преди разпределението на медалите. Петрова победи същата тази Юан Чън на финала на “Странджа” тази година с 4:1 съдийски гласа. В първия си мач на Игрите в Париж 2024 Станимира записа страхотна победа над световната шампионка в категорията Хуан Сяо Вън с единодушно съдийско решение. Като първа поставена тя почиваше в първи кръг.

Българките Габриела Стоева и Стефани Стоева отпаднаха на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бадминтон в Париж. Трикратните европейски шампионки загубиха с 15:21, 8:21 от водачките в световната ранглиста и настоящи световни шампионки Цинчън Чън и Ифан Цзя (Китай). Срещата продължи 42 минути. Българките започнаха притеснено и позволиха на олимпийските вицешампионки от Токио 2020 Чън и Цзя да поведат с 8:1. Постепенно те се мобилизираха, заиграха по-добре и успяха да намалят до 12:16, но за повече нямаха сили. 27-годишните китайки стартираха силно и втория гейм и дръпнаха с 4:0. В последствие с нова серия от пет поредни точки азиатките увеличиха аванса си до 10:3, който стигна и 17:6, което окончателно предреши двубоя. Сестри Стоеви все пак записаха най-доброто си представяне на Олимпиада, след като завършиха девети в на Игрите в Рио 2016 в Токио 2020. Те завършват пети в Париж.

Най-ново

Единична публикация

Избрани