Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко 9 души бяха убити и 16 са ранени при сблъсъци между въоръжени фракции в предградие на Триполи

[post-views]
Най-малко 9 души бяха убити и 16 са ранени при сблъсъци между въоръжени фракции в предградие на Триполи

Най-малко 9 души бяха убити и 16 са ранени при сблъсъци, избухнали между две въоръжени фракции в Таджура, източно предградие на либийската столица Триполи, предаде Ройтерс, като се позова на местната служба за бърза помощ.

Жител на Таджура каза по телефона за Ройтерс, че е чул силна стрелба преди петъчната молитва, като допълни, че е било опасно да излезе от дома си. По думите му стрелбата е продължила няколко часа, преди да изстрелите да утихнат.

Местната служба за бърза помощ разпространи онлайн два кратки видеоклипа, показващи нейни служители да извличат тяло.

Няма още данни за това кой е участвал или защо е избухнала престрелката. Таджура е крайбрежен район на около 25 км източно от Триполи.

Мисията на ООН в Либия призова днес за „деескалация“ и „избягване на по-нататъшно напрежение“ след придвижването на войски от лагера на Хафтар към район в югозападната част на разделената страна, контролиран от правителството в Триполи, предаде агенция Франс прес.

В изявление мисията на световната организация призова „всички засегнати страни да проявят максимална сдържаност и да избягват всякакви провокативни военни действия, които биха могли да застрашат крехката стабилност в Либия и сигурността на нейното население“.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани