Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Днес празнуват военните метеоролози, благодарим за точните прогнози

[post-views]
Днес празнуват военните метеоролози, благодарим за точните прогнози

Днес минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните – между 13 и 18 градуса, съобщава Метеорологичният център на Българските ВВС.

Днес по целия свят се отбелязва Денят на метеорологията. Празнуват и военните метеоролози. Честито! Датата е свързана с основаването на Световната метеорологична организация през 1950 г. Българските метеоролози традиционно се включват в отбелязването му като нейни членове. През 1922 г. в Дирекция по въздухоплаването е назначен първият аеролог Никола Негенцов – създател и първи ръководител на „Служба за времето”. През изминалите години военните метеоролози доказаха своя професионализъм и днес техните прогнози са важно осигуряване за дейността на трите вида въоръжени сили.

Метеорологичният център на Българските ВВС съобщава прогнозата за днес: „Значителна облачност с превалявания от дъжд ще има през по-голямата част от деня в Източна България и планинските райони. Сутринта на много места в Северна и Западна България ще се образуват мъгли и ниска слоеста облачност, които през деня ще се разсеят. Вятърът ще бъде слаб, в планинските райони до умерен, от изток-североизток. Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните – между 13 и 18 градуса.“

Над страната ще преобладава слънчево време, е прогнозата за утре. Сутринта на изолирани места в Югоизточна България, котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли и ниска слоеста облачност, които през деня бързо ще се разсеят. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток, в Източна България до умерен, от юг-югоизток. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните – между 15 и 20 градуса.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Спирдон Спирдонов

Най-ново

Единична публикация

Избрани