Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Демерджиев: От началото на годината мигрантският натиск е с 35% по-висок спрямо 2022г.

[post-views]
Демерджиев: Хора от цяла Европа са каналджии у нас, има изключителна агресия на мигранти

Действително има засилен мигрантски натиск. От началото на годината той е с над 35% по-висок спрямо миналата година, която беше рекордна и в която отчетохме над 168 000 опита да се проникне нелегално на територията на България. Ако за първите 4 месеца на 2022 г. на територията на страната са заловени 4140 нелегални мигранти, за същия период на 2023г. са заловени 2179. Това е близо с 50% по-малко.

Това заяви служебният заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев от парламентарната трибуна в отговор на депутатски въпрос за нелегалното преминаване на българо-турската граница, предаде репортер на БГНЕС.

Демерджиев коментира, че към момента се справят, но с цената на много извънреден труд. „Предприели сме действия и в рамките на наличния ресурс на МВР сме осигурили вече 110 допълнително към щата на Гранична полиция, както и още 240, за които е пуснат конкурс. Преговаряме с ЕК да се обезпечи финансирането на още 1260 щата“, добави той.

Източник: БГНЕС

Най-ново

Единична публикация

Избрани