Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обстоятелствата започват да се изясняват – Япония разследва инцидента на летище „Ханеда“

[post-views]
Обстоятелствата започват да се изясняват – Япония разследва инцидента на летище „Ханеда“

Постепенно започват да се изясняват обстоятелствата около сблъсъка между самолети на токийското летище „Ханеда“. Разследването на японските транспортни власти показва, че пилотът на пътническата машина е получил разрешение за кацане, докато колегата му от по-малкия летателен апарат не е имал зелена светлина за излитане.

Всички пътници на борда на самолета Еърбъс А350 на Японските авиолинии, както и екипажът, се спасиха като по чудо след като превозното средство избухна в пламъци при кацане на летище „Ханеда“ в Токио. Причина за инцидента се оказа сблъсъкът с по-малък самолет на местната Брегова охрана, който е бил ангажиран в операциите за подмомагане на оцелелите след тежкото земетресение в Страната на изгряващото слънце. Късметът обаче не беше на страната на петима от общо 6 души на борда на спасителния летателен апарат.

В Интернет пространството бързо се разпространиха кадри от трагедията, а очевидци споделиха пред различни медии, че са се чувствали като в Ада.

Японските власти веднага започнаха паралелни разследвания по случая. Все още е рано да се посочат конкретни причини за инцидента, като се знае, че двата самолета са се оказали на една и съща писта без по-малкият да има разрешение за това. На този етап не се изключва версията за техническа или човешка грешка.

Най-ново

Единична публикация

Избрани