Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Скъпите жертви в Ирак не са забравени

[post-views]
Скъпите жертви в Ирак не са забравени

DonevНа 22 април в Русе и 23 април в Силистра военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили”, водени от нейния командир бригаден генерал Явор Матеев, се поклониха пред гробовете на офицерските кандидати Валентин Донев и Преслав Стоянов. Те загинаха като воини от състава на 4-ти пехотен батальон в Ирак.
В словото си пред близки и колеги бригаден генерал Явор Матеев каза, че тези скъпи жертви не са забравени и техните имена и дела остават във военната ни история като пример за подражание за нас и че семействата им могат винаги да разчитат на съдействие и помощ от страна на колегите от бригадата.
На церемониите в Русе и Силистра на близките бяха връчени възпоменателни адреси от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната генерал Андрей Боцев и от командира на Силите за Специални операции бригаден генерал Явор Матеев. Венци и цветя бяха поднесени от името на министъра на отбраната, от началника на отбраната, лично от командира на Силите за Специални операции и от присъстващите военнослужещи, близки, роднини и приятели.                           

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани